RSS

Purik

24 Mar

Sumar lagi enak-enak nontok bal-balan ndhik tv, moro -moro bojone ngeriwuki
”Cak, lampu terase pedhot, tulung pasangno sing anyar po’o”.
”Masang lampu ?!!!. Kon kiro aku iki PLN tah…!!! ” jare Sumar muringmuring.
”Yo wis lek gak gelem, ngene ae cak, tulung benakno kran banyu ndhik
jeding po’o cak, eman banyune amber-amber” takok bojone maneh.
”Mbenakno kran ?!!!. Kon kiro aku iki PDAM tah …!!! ” jare Sumar
ambek menteleng.
”Lengo gase yo entek pisan cak, lek sampeyan tuku rokok aku tulung
tukokno pisan po’o cak..”
”Dikandani jek nambeng ae arek iki, kon kiro aku iki PERTAMINA tah
..!!! ”
Sumar tambah mangkel. Mergo mangkel diriwuki terus, Sumar minggat
nontok bal-balan ndhik omah koncone. Mulih jam loro isuk, Sumar kaget
terase wis padhang.
Pas wisuh ndhik jeding banyune yo wis gak amber maneh. Sumar yo
ndhelok lek jerigen lengo gase wis diisi full.
Isuke Sumar takok ambek bojone sopo sing nulungi.
”Ngene lo cak, mari sampeyan minggat mau, aku nuangis ndhik ngarep
omah. Mari ngono onok arek lanang ngganteng teko.
De’e takok opoko kok nangis. Aku yo cerito lek lampuku pedhot, kranku
bocor,lengo gasku entek, bojoku purik.
Lha de’e nawakno kate nulungi cumak onok sarate…. ” bojone cerito.
”Opo sarate ?” Sumar mulai curiga.
”Sarate iku aku isok milih, nggawekno roti utowo nglencer karo de’e ”
jare bojone.
”Lha terus kon nggawekno roti opo..? ” Sumar takok maneh.
”Nggawekno roti ?!!!. Kon kiro aku iki Pabrik Roti tah !!!…”

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 24 Maret 2010 in Guyon Suroboyoan

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: