RSS

“Untung Ora Nganggo Kathok”

24 Okt

Pas dina minggu rina adikku dikongkon ibu ngunduh klopo kanggo ngawe kolak, kuwi biasa wong pancen bocahe tomboy jee…

Ngene undanganne ibu,
“Rin, aku undhuhno klopo kanggo kolak mengko.”
“Yooo bu mari iki,” jawabe rina.

Sedhelo engkas rina menyang mburi saperlu menek wit klopo, bareng tekan nduwur deweke njeblokke klopo siji-siji{blak -bluk ] swarane. Gae kagete bocah lanang-lanang ing ngisore sing lagi jagongan. Banjur cah lanang-lanang moro kanti ndangak, trus rina nakoni,

“Hee, kowe gelem klopo ta? opo degan?”

Cah lanang-lanang ora jawab, tapi tetep ndagak karo koyok nggumun ngono. Terus rina malah bingung lan mudhun mlebu omah karo takon ibune,

“Bu, cah lanang- lanang mau nang ngisorku lapo yoo, wong tak tawani klopo emoh, tak tawani degan yo emoh, tapi tetep nang ngisor karo ndangak ngono?”

“O…..,pancen kowe cah bodho ngono kuwi nginceng kathokmu, ndhuk-ndhuk!” jawab ibuke.

Kanti roso seneng lan bungah tenan rina ngomong marang ibune,
“Oalah yoo SELAMET TENAN, BU AKU MAU LALI ORA KATHOKAN NGONO…!”

Ibune dadi tolah toleh,

“????????”

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 24 Oktober 2014 in Uncategorized

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: